Men
eg har sjølvsagt hatt det kjempekjekt i dei siste vekene her i
Frankrike. I helga hadde eg besøk av Mai, bestevenninna mi, og saman
med Frances, ho andre norske i Rennes, reiste me til Saint-Malo og
Cancale, to kystbyar i nord-Bretagne. Det var eit finfint avbrekk frå
skule og stress i Rennes. Saint-Malo hadde eg vore i fire-fem gongar
før, så eg viste Mai og Frances rundt som ein liten reiseoperatør.
Cancale, den franske østershovudstaden, derimot, var heilt ny for
meg òg, så det var kjekt å få sett noko heilt nytt i den siste
helga mi her. Det vert få ord om desse to byane anna enn at eg
anbefaler begge, spesielt Saint-Malo, og legg til eit par gode
matadresser frå turane mine i Saint-Malo og Cancale
Eg
kjem snart tilbake. Eg hadde tenkt å skriva litt meir om Saint-Malo
og Cancale, men så fekk eg så mykje å gjera på så kort tid. Eg
har tre eksamenar denne veka, eg må flytta, ha kaffi og tapas med professoren
min og vera med venar. Og så har professorane mine arrangert ein
liten avskjedspiknik for meg på fredag, for eg er visst ein av to
favorittelevar. Sweet, ikkje sant? Neste gong skal eg skriva
litt meir, og det vert fleire adresser. Det vert litt om Rennes. Litt
om Paris. Litt om bretonsk mat. Osb. Men fyrst må eg koma meg heim.
CANCALE
This was the first time I went to Cancale, the French oyster capital. It's quite different from Saint-Malo and yet very interesting in its own right.
SAINT-MALO
LA MAISON DU BEURRE
The butter made at la Maison du Beurre is widely recognized as the best butter producer in all of France - and it is absolutely delicious. They produce butter with unusual tastes like seaweed and smoked salt, but the classic ones are the best - creamy butter with flaky sea salt chunks. Yum!
CRÊPERIE GALLO
My favourite crêperie in Saint-Malo, and the one I visited each time I went to town.
KOUIGN AMANN
Kouign amann is the traditional Breton butter cake. Very very butter-y and sweet, but delicious nonetheless.